Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmän varapuheenjohtajaksi valittiin Silvia Modig

Silvia Modig EU:n parlamentissa

Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmä on valinnut uudeksi varapuheenjohtajaksi europarlamentaarikko Silvia Modigin. Nykyinen varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen aloittaa sosiaali- ja terveysministerinä tiistaina 29.6.2021.

Silvia Modig on helsinkiläinen europarlamentaarikko, entinen kansanedustaja sekä entinen kaupunginvaltuutettu. Europarlamentissa hän toimii ympäristövaliokunta ENVI:n ja budjettivaliokunta BUDG:in varsinaisena jäsenenä ja naisten oikeuksiin ja tasa-arvoon keskittyvässä FEMM-valiokunnassa varajäsenenä. Kansanedustajana Silvia toimi vuosina 2011–2019, joten eduskunnan työ on hänelle tuttua ja lähellä sydäntä.

Naisten ja tyttöjen oikeudet sekä seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet ovat tärkeä osa Silvian työtä EU-parlamentin FEMM-valiokunnassa.

”Elämme Euroopassa, jossa naisten oikeuksia kavennetaan. Meidän on suhtauduttava erittäin vakavasti siihen kehitykseen, joka on nähtävissä Puolassa, Unkarissa ja monessa muussakin Itä-Euroopan maassa. Tammikuussa Puola kielsi naisilta oikeuden aborttiin lähes kaikissa tapauksissa. Unkari kaventaa sateenkaarivähemmistöjen seksuaalioikeuksia, Slovakia aborttioikeuksia. Olen myös erittäin huolissani seksuaalikasvatuksen heikennyksistä näissä maissa. Ne rikkovat lasten ja nuorten perusoikeuksia ja heidän oikeuttaan terveyteen ja turvallisuuteen”

Silvi Modig

Ja tätä työtä tarvitaan. Meppikautensa aikana Silvia on huomannut, kuinka kylmät tuulet Euroopassa puhaltavat naisten oikeuksien ja seksuaalioikeuksien suhteen.

Silvia muistuttaa, että naisten oikeudet ja seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia. Niiden kaventaminen yhdessä Euroopan maassa kaventaa kaikkien naisten oikeuksia. Niiden puolustaminen yhdessä Euroopan maassa on ihmisoikeuksien puolustamista kaikkialla.

Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmän puheenjohtajana jatkaa Saara Hyrkkö ja toisena varapuheenjohtajana jatkaa Saara-Sofia Sirén.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.