Kansanedustaja Saara Hyrkkö valittiin eurooppalaisen seksuaalioikeusverkoston hallitukseen

Kansanedustaja ja vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö on valittu eurooppalaisen seksuaalioikeusverkoston EPF:n hallitukseen. Uutena hallituksen jäsenenä Hyrkkö haluaa erityisesti yhdistää voimat seksuaalioikeuksia vastustavaa liikettä vastaan.

Kansanedustaja Saara Hyrkkö

Kansanedustaja ja vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Saara Hyrkkö on valittu eurooppalaisen seksuaalioikeusverkoston EPF:n hallitukseen. Uutena hallituksen jäsenenä Hyrkkö haluaa erityisesti yhdistää voimat seksuaalioikeuksia vastustavaa liikettä vastaan.

– Naisten oikeuksia ja seksuaalioikeuksia vastustava liikehdintä on voimistunut eri puolilla maailmaa, Euroopassakin. Näinä aikoina on entistä tärkeämpää seistä tinkimättömästi naisten ja tyttöjen puolella, eduskunnassa toimivan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmän puheenjohtajana toimiva Hyrkkö sanoo.

Erityisen huolestuttavana Hyrkkö pitää kehitystä, jossa seksuaalioikeudet pyritään irrottamaan ihmisoikeuksista. Hallituksessa hän haluaa vahvistaa verkoston toimintaa tällaisia ihmisoikeusloukkauksia vastaan. 

– Seksuaali- ja lisääntymisoikeudet kuuluvat tiiviiksi osaksi ihmis- ja perusoikeuksia. Jokaisella tulisi olla oikeus omaan kehoon, seksuaalisuuteen, turvallisuuteen ja mahdollisuuksiin tehdä päätöksiä omasta hyvinvoinnistaan. Ikävä kyllä koronan varjossa naisten oikeuksien ja seksuaalioikeuksien rajoittamiseen tähtäävät tahot ovat saaneet jalansijaa kuin huomaamatta. Esimerkiksi mahdollisuuksia seksuaaliterveyden palveluihin on rajattu useissa maissa. Tekemistä on siis paljon, Hyrkkö muistuttaa.

European Parliamentary Forum for Sexual & Reproductive Rights (EPF) on eurooppalaisten kansanedustajien verkosto, joka edistää kaikkein heikoimmassa asemassa olevien seksuaalioikeuksia. Se on eurooppalaisissa parlamenteissa seksuaalioikeuksia ja -terveyttä edistävien ryhmien kattojärjestö. Saara Hyrkkö näkee EPF:n työn erityisesti globaalin pandemian aikana erittäin tärkeänä.

– EPF tekee vaikuttavaa työtä seksuaalioikeuksien puolesta Euroopassa ja globaalisti. Tuntuu tärkeältä omalta osaltani tukea tätä työtä ja yhteistä kamppailuamme tasa-arvon puolesta. En halua, että tulevat sukupolvet joutumaan käymään uudestaan näitä samoja taisteluita, Hyrkkö toteaa.

Perjantaina pidetyssä kokouksessa EPF valitsi uuden hallituksen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Petra Bayr Itävallasta. Lisäksi uusina jäseninä hallitukseen hyväksyttiin Saara Hyrkön lisäksi kansanedustaja Alice-Mary Higgins Irlannista, kansanedustaja Lia Quartapelle Italiasta ja kansanedustaja Joanna Scheuring Wielgus Puolasta.

Lisätietoja:

Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604

Saara Hyrkkö on Vihreiden kansanedustaja Uudeltamaalta. Hyrkkö toimii vihreän eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana, ulkoasiainvaliokunnan jäsenenä sekä eduskunnan sisällä toimivan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmän puheenjohtajana. 

Elina Korhonen, p. 050 514 8827

Elina Korhonen on Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmän sihteeri. Hän on töissä Väestöliitossa kansainvälisten asioiden johtajana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.