Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén valittu ryhmän varapuheenjohtaksi

Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén valittu Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmän varapuheenjohtaksi.

Saara-Sofia Sirén
Kansaedustaja Saara-Sofia Sirén (kok)

Saara-Sofialla on kattavaa kokemusta kansainvälisistä tehtävistä. Hän on Suomen YK-liiton puheenjohtaja, Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, Finnfundin hallintoneuvoston jäsen, Demo Finlandin hallituksen jäsen ja entinen varapuheenjohtaja sekä mm. kehityspolitiikan ylivaalikautisten periaatteiden parlamentaarisen seurantaryhmän jäsen. Hän on toiminut aikaisemmin mm. kehityspoliittisen toimikunnan varapuheenjohtajana.

Naisten ja tyttöjen oikeudet ovat kuuluneet aina Saara-Sofian työn keskeisimpiin teemoihin. Viimeisten vuosien huolestuttava kehitys erityisesti seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeuksien suhteen on kannustanut pitämään aihetta esillä. Demokratiaan, yhtäläisiin ihmisoikeuksiin ja kestävään kehitykseen linkittyvät teemat kulkevat usein käsi kädessä ja yhden murentuminen rapauttaa yleensä myös toista.

Naisten ja vähemmistöjen oikeuksia heikentämään pyrkivä liikehdintä on viime vuosina voimistunut ympäri maailmaa. Viimeisimmät uutiset Yhdysvaltojen presidenttivalinnasta antavat kuitenkin pieniä toivonkipinöitä siitä, että globaalisti voidaan löytää tie takaisin yhteisiin neuvottelupöytiin myös suurvaltojen osalta. Vaikka työtä on paljon jäljellä ja tunnumme helposti ottavan myös takapakkia kehityksessä, on Bidenin valinta kuitenkin tärkeä signaali siitä, että oikeuksia puolustavalle työlle on mahdollisuuksia sekä kannatusta.

Ryhmän puheenjohtaja on Saara Hyrkkö (vihr.) ja toinen varapuheenjohtaja on Hanna Sarkkinen (vas).

Onnittelut Saara-Sofia Sirénille valinnasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.