Ryhmä tapasi nuoria, jotka vaativat parempaa seksuaalikasvatusta

Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmä tapasi Eduskunnassa nuoria nuorisokeskus Ruudin viestintätoimistosta. Tilda Lassila, Elina Ahde ja Olivia Sorvari luovuttivat Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmälle aloitteen moninaisen ja yhdenvertaisen seksuaalikasvatuksen puolesta. Paikalla oli ryhmän jäsenistä Hanna Sarkkinen, Sari Tanus ja Veronika Honkasalo. Nuoret esittelivät aloitteen. He olivat haastatelleet oppilaita ja Helsingin kaupungin työntekijöitä ja seksuaalioikeuksien ammattilaisia. Oppilaiden mielestä seksuaalikasvatus ja seksuaalikasvatuksen oppimateriaalit voisivat olla laadukkaampia eikä kukaan haastatelluista pitänyt saamaansa seksuaalikasvatusta täydellisenä.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä ei kerrota riittävästi ja siitä aiheutuva tietämättömyys ja ennakkoluulot lisäävät epätasa-arvoa ja syrjintää. Nuoret pitivät erityisen huolestuttavana sitä, että opettajilla on mahdollisuus valita, mitä seksuaalikasvatuksen teemoja käsittelee, vaikka ihmisoikeudet eivät lähtökohtaisesti ole sellainen asia, jonka voi päättää jättää opettamatta. Myöskään se, että jotkut vanhemmat eivät halua, että heidän lapsilleen annetaan kattavaa seksuaalikasvatusta, ei ole peruste olla opettamatta. Nuoret painottivat, että laki ja ihmioiskeudet ovat kuitenkin vanhempien toiveiden yläpuolella.

Ihmisoikeudet ovat vanhempien toiveiden yläpuolella.

Nuoret vaativat parempia oppimateriaaleja ja seksuaalikasvatuksen opettamista opettajien ammatilliseen koulutukseen. Kattavat ja laadukkaat oppimateriaalit takaavat osaltaan sen, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevia asioita ei voi sivuuttaa.

Paikalla olleet kansanedustajat olivat yhtä mieltä siitä, että nuoria itseään pitää kuunnella seksuaalikasvatusta suunnitellessa. Seksuaalikavastuksesta pitäisi puhua vanhempainilloissa ja seksuaalikasvatuksen tulisi olla osa myös muita oppiaineita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.