Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmä vaihtaa nimensä Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmäksi

Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmä on päättänyt vaihtaa nimensä Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmäksi.

Ryhmän puheenjohtaja Hanna Sarkkinen kiittää ryhmän entistä puheenjohtajaa Jani Toivolaa

Ryhmän tavoitteena on jatkossakin lisätä poliittista painoarvoa ja rahoitusta sukupuolten väliselle tasa-arvolle sekä ja seksuaali- ja lisääntymisterveydelle ja –oikeuksille Suomen kehityspolitiikassa. Lisäksi ryhmä tulee YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden universaaliuden hengessä edistämään tasa-arvoa ja seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja –oikeuksia myös Suomessa.

”Jokaisella pitää olla oikeus päättää omasta kehostaan ja lastenhankinnasta, jokaisen seksuaalisuutta pitää suojella ja jokaiselle pitää tarjota seksuaalikasvatusta päätösten ja suojelun tueksi. Suomessa ja kaikkialla.” muistuttaa ryhmän puheenjohtaja kansanedustaja Hanna Sarkkinen.

Ryhmän nimenmuutos on myös linjassa ryhmän kattojärjestön European Parliamentary Forum for Sexual & Reproductive Rights –organisaation nimenmuutoksen kanssa. Kattojärjestö oli aiemmin European Parliamentary Forum on Population & Development.

Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmä järjestää tilaisuuksia, laatii tietolehtisiä, tapaa vaikuttajia ja esittää kirjallisia kysymyksiä ja kannanottoja. Ryhmän jäsenten on mahdollista myös osallistua opintomatkoille ja kansainvälisiin konferensseihin ja kokouksiin.

Uusi Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmä muodostetaan vaalien jälkeen. Kaikki halukkaat ensi kauden kansanedustajat ovat tervetulleita mukaan edistämään seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja –oikeuksia. Uuden ryhmän muodostamista koordinoi Väestöliitto.

Nimenmuutoksen myötä ryhmän nettisivut löytyvät jatkossa osoitteessa eduseke.wordpress.com.

Lisätiedot:

Hanna Sarkkinen
hanna.sarkkinen@eduskunta.fi

Elina Korhonen
elina.korhonen@vaestoliitto.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.