Kutsumme Sinut seminaariin: MAAILMAN SYNTYVYYS

Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmä, Ulkoministeriö, UNFPA Nordic Office ja Väestöliitto järjestävät seminaarin: Maailman syntyvyys.

Seminaari on kesksiviikkona 14.11. kello 8.30 – 10.00  Porthaniassa Helsingin yliopistolla, Yliopistonkatu 3 (Sali PIII).

 

Miksi naiset ympäri maailmaa saavat enemmän tai vähemmän lapsia kuin he haluavat? Mikä on Suomen syntyvyyden tämänhetkinen tilanne? Millainen on miesten rooli? Toteutuvatko lisääntymisoikeudet Suomessa? Entäpä maailmalla? Kuinka Suomen kehitysyhteistyö edistää seksuaali- ja lisääntymisoikeuksia kehitysmaissa?

 

Tule mukaan keskustelemaan!

 

Puhujina:

Anne-Mari Virolainen Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri

Laura Londén Varapääjohtaja, UNFPA

Hanna Sarkkinen Kansanedustaja, Puheenjohtaja, Eduskunnan väestö- ja kehitysryhmä

Silja Silvasti Hallituksen varapuheenjohtaja, Väestöliitto

Anneli Miettinen Tutkija, Kela

 

unfpaswop2018 kansiMaailman syntyvyysluvut ovat olleet laskussa jo usean vuoden ajan. Kuitenkin erot syntyvyydessä eri maiden välillä ovat kasvaneet suuremmiksi kuin koskaan ennen ihmiskunnan historiassa.

Perhesuunnittelu on ihmisoikeus. Siitä huolimatta yksikään maa ei voi vielä väittää, että jokaisen kansalaisen lisääntymisoikeudet toteutuisivat täysin. Sadoilla miljoonilla ihmisillä ympäri maailmaa ei ole valtaa valita haluamaansa perhekokoa, ja naiset saavat yhä enemmän tai vähemmän lapsia kuin he oikeasti haluavat.

Tilaisuuden aikana julkaistava YK:n väestörahaston State of World Population 2018 – raportti keskittyy tarkastelemaan lisääntymisoikeuksien toteutumista ympäri maailmaa ja niiden vaikutusta syntyvyyteen. Raportti korostaa valintojen voimaa: valinnat voivat muuttaa maailmaa ja vapailla valinnoilla on suora yhteys syntyvyyteen sekä perhekokoihin.

Ilmoittaudu kahvitarjoilun mitoittamisen takia Eventbriten kautta viimeistään 12. marraskuuta linkistä: https://www.eventbrite.com/e/maailman-syntyvyys-seminaari-tickets-51752100927

 

Lisätietoja:

Emmi Anttila (UNFPA) anttila@unfpa.org, +45 4533 7299

Kamomilla Ilmonen (Väestöliitto) kamomilla.ilmonen@vaestoliitto.fi +358 40 838 1230

fbpieni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.